Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

ZILELE ALIANȚEI COLEGIILOR CENTENARE DIN ROMÂNIA

     La Ploiești a avut loc cea de-a V-a  ediție a ZILELOR ALIANȚEI COLEGIILOR CENTENARE DIN ROMÂNIA( ACC)

     Manifestarea înscrisă în calendarul de acțiuni al ACC și desfășurată pe durata a 3 zile, între 8 și 10 nov. 2013, a însemnat pentru cele 52 de colegii membre , un prilej de bilanț anual.

     Dens , programul întâlnirii s-a constituit dintr-un amestec de activități formale și informale. Prima zi a însemnat o acțiune destinată cu precădere elevilor- 15 elevi de la cele 3 colegii centenare din județul Prahova – Colegiul Național „ I.L.Caragiale „ Ploiești , Colegiul Național „ AL.I.CUZA „ Ploiești , Colegiul Militar „ Dimitrie Cantemir „ Breaza  care  ancorați în tema „ Ce așteptăm de la profesorii noștri - Ce așteptăm de la elevii nostri”au găsit destule răspunsuri la întrebările lor .

   De la C.N.”AL.I.CUZA “ Ploiești la dezbatere au participat elevii: Obreajan Dorian XII E , Săvuță Maria XG , Nicolae Carmen XII D, Saulea Vlad XI B , Teodorescu Andra  XI F , care au impresionat prin gândirea și abordarea lor matură , profesionistă dar și sinceră.

     Cea de-a doua zi s-a desfășurat într-un cadru academic. 

     Prezența  unor nume sonore din învățământul românesc  : acad.  Eugen Simion ,prof. Sorin Cristea,  prof. Gabriel Albu,  prof.Mihaela Singer,  prof. Marian Staș a onorat auditoriul.

     Inspectorul  Școlar  General  al Inspectoratul Școlar Prahova Horia  Victor Toma  într-o scurtă intervenție a transmis participanților gândurile sale de bine pentru oamenii care slujesc învățământul românesc și consideră că existența ACC din România aduce un plus considerabil în reașezarea lucrurilor în învățământ.

     Temele dezbătute :

-          Metodologia unei reforme . De ce nu avem o reformă  coerentă

-          Sensuri și limite ale metodologiei interactive.

-          Grijile și îngrijorările profesorului

-          România pe bune , începe cu școala pe bune

au fost interesante și au stârnit destulă implicare din partea auditoriului.

            În partea administrativă a întâlnirii domnul președinte al ACC George Cazacu director la Colegiul Național “ Sfântul Sava “ București a prezentat bilanțul activităților financiare pentru anul anterior , a propus și s-a construit bugetul pentru anul următor.

S-au programat  acțiunile ce urmează a fi derulate în viitor și s-au aprobat în unanimitate unele schimbări în Statutul ACC și de asemenea s-a aprobat Rezoluția ACC privind starea școlii în anul școlar 2012-2013.

            A treia zi s-a desfășurat la C.M” D.Cantemir „ Breaza .

          

 

            Constituirea ACC, săvârșită în vara anului 2008, a fost o încercare de răspuns la debusolarea din societatea românească, dar și de lipsa de coerență  a reformei din sistemul de învățământ românesc.

            ACC are încredere în reușita demersurilor de a-și găsi propriul drum, unul mai apropiat de societatea civilă, de mediul academic, de actuala și de viitoarea elită a României pentru că în aceste colegii se concentrează totuși cei mai buni elevi din învățământul românesc, lucru dovedit cu prisosință de statisticile ultimilor ani.

            ACC promovează pentru elevii nostri dragostea pentru adevăr, valoare și moralitate. ACC și-a marcat terenul în educația românească, devenind o organizație respectată care este privită cu încredere de cei care îi cunosc intențiile și capacitatea de a le pune în practică.

            Contribuția Alianței la încurajarea performanței înalte și a excelenței, liber, fără constrângeri în gândire și exprimare, are un rol excepțional. Școala românească, în gravitația ei pe orbitele acestei lumi, are nevoie de recunoaștere, de suportul întregii societăți, iar ceea ce Alianța susține de la înființarea sa, reprezintă un început orientat în favoarea acestui demers.

Prof.  Rodica Popescu, director la C.N.”AL.I.CUZA” Ploiesti

14.11.2013
16784 vizualizări

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Tine-ma minte :

STIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare