Colegiul National Alexandru Ioan Cuza Ploiesti - Logo

proiect Cinema Edu

 Cinema-edu, cel mai mare proiect gratuit de educație cinematografică vine la Ploiești. În perioada21,22,23 octmbrie, liceenii sunt invitați la Club Cinema Twins pentru a lua parte la evenimentele Cinema-edu.

 Liceenii iau pauză de la blockbustere și sunt invitați să urmărească trei filme de artă, pe marginea cărora vor avea oportunitatea să dezbata împreună cu invitați speciali. Cinema-edu îi invită săvadă cum e viața în cea mai mare groapă de gunoi din lume, în documentarul „Wasteland” (r.Lucy Walker), ce se petrece într-un tărâm imaginar apocaliptic în „Beasts of the Southern Wild”(r. Benh Zeitlin) și cum trece peste problemele de comunicare un adolescent italian în „Io e Te”în regia cunoscutului regizor Bernardo Bertolucci.

Rodica Dominteanu, scenaristă și speaker Cinema-edu, consideră că "într-o perioada determinată de accesul aproape nelimitat la tehnologie, un proiect de educație cinematografică este esențial în dezvoltarea apetitului vizual al liceenilor.  Aceștia se află la vârsta la care vor să descopere cât mai  mult,  la vârsta la care gusturile se formează.  Prin urmare,  acum este momentul cel mai potrivit pentru a face cunoștință cu filmele de artă, care, de cele mai multe ori, din lipsa puterii de  promovare,  nu  ajung  la  ei.  În  plus,  proiectul  Cinema-edu  își  propune  redescoperirea cinematografului ca spațiu social, loc de întâlnire și declanșator de discuții între tineri.”Cinema-edu dorește să familiarizeze publicul tânăr cu filme din patrimoniul mondial, susținând discuții  și  dezbateri  pe  baza temelor  cinematografice abordate.  Asociația  Culturală  Macondo organizează proiecțiile Cinema-Edu încă din 2010, acesta fiind al doilea an în care proiectul ajunge la Ploiești. Liceenii Cinema-Edu de azi reprezintă viitorul public de filme europene și independente, cu un vocabular format pentru înțelegerea acestor producții, ce provoacă spiritul critic și creativ. De-a lungul celor patru ani, Cinema-edu a organizat evenimente pentru elevii de la 80 de licee din Bucuresti și din țară, iar în lunile octombrie și noiembrie, cu sprijinul Romgaz, va continua proiectul în Ploiești, Craiova, Mediaș, Târgu Mureș, Iernut și Roman. Elevii și profesorii vor putea accesa și ghiduri didactice pentru fiecare film în parte, pentru a putea dezvolta și continua discuțiile și în afara sălii de cinema.

Colegiul nostru va participa cu elevii de la 3 clase la acest proiect.

09.10.2014
1149 vizualizări

CONTUL MEU

Nume utilizator :

Parola :

Ține-mă minte :

ȘTIRI

CONCURSURI / EXAMENE

CLASA A V-A

PROIECTE

Linkuri : Istoric | Resurse umane | Resurse materiale | Știri | Contact | Concursuri / examene | Forum | Webmail | Administrare